En door met het tweede gedeelte van de verbouwing van de winkel, vorige keer was ik gestopt bij het punt dat alle muren geรฏsoleerd waren en klaar voor een stuclaag. We kwamen eigenlijk net een week te kort, we wilden het graag gestuct hebben, dan een week goed ventileren en dan op vakantie want dan konden we na die tijd direct weer verder. Helaas hadden we nog maar een week en dan zou er niet geventileerd kunnen worden en geloof me dat was echt wel nodig.

Online ging ik op zoek naar een stuccer, ik wilde het betaalbaar houden en als ik nu een goedkopere vond als in het verleden en we ware tevreden konden we diegene ook weer vragen voor de rest van het huis. De winkel was daar een goede test ruimte voor. Meerdere mensen benaderd op Marktplaats en uiteindelijk het eens geworden over de prijs.

Binnen 1 dag was de hele ruimte gestuct, en wat een verschil maakte dat! De ruimte werd zoveel lichter, groter en netter. En dan moet je gaan wachten tot het droog is. Elke dag de grote deuren open, het ronde stalraampje open en wachten tot het stuc lichter word. Op een paar plekken duurde het erg lang. Ondertussen konden we gelukkig al wel het plafond helemaal afmaken, Anton kitte hem af en ik gaf hem de laatste laag groen. Op vakantie kon ik gaan nadenken over de kleuren. Ik wilde sowieso een roze muur en het vintage behang gebruiken. Maar hoe verder.

Toen we terug kwamen van vakantie stond ik natuurlijk te springen om verder te gaan. Ik besloot om ook in de winkel voor een lambrisering te gaan, zo kwam er niet mega veel druk behang op 1 muur, en origineel zit er in ons huis ook een lambrisering. Ik zocht en kocht alles voor de lambrisering en Anton maakte hem voor mij er op.

Eerst verfde ik de muur groen in dezelfde kleur als de groen van de nieuwe deuren (deze groen komt ook later buitenom op ons houtwerk) en daarna maakte Anton lambrisering van onze lijstjes die ik had gekocht. Ik kon in de winkel niet mijn smaak/idee vinden wat ik in mijn hoofd had dus Anton maakte ze zelf voor me. Daarna kwam mijn schoonvader helpen met het vintage behang.

Precies zoals ik het voor ogen had. De kleuren matchten zo mooi bij elkaar. En het behang gaf de nog wat witte ruimte direct een knusser gevoel. Daarna kwam de moeilijkste keuze. Welke kleur roze paste er bij het behang aangezien dat past wel oranje bruin was. Na heel veel testpotjes vond ik de juiste, niet te bruin, niet te zuurstokroze. Het werd Sombrero Tan van Histor. Ietsje perzik net zoals de bloemen in het behang. Alle grote vlakken/ muren konden roze geverfd en Anton hing de eerste kappen op die ik al die tijd bewaard had voor de winkel.

Toen konden we de lambrisering afwerken en mocht ik plinten in de eerste laag verf zetten. Wat een verschil maakte dat ook. We hebben gekozen voor hoge plinten, maar liefst 15cm dit omdat ik het ten eerste handig vind met Gijs en speelgoed maar ook omdat dit past bij de leeftijd van ons huis.

Daarna was het tijd voor 1 van de laatste klussen, het bouwen van een kastenwand. Ik had al jaren een grote blauwe oude wand klaar staan en wilde daar ooit een wand van bouwen. De winkel was de perfecte plek. Zo had ik 1 grote vaste kast voor al mijn dozen en een klein deel gereedschap zodat we niet steeds naar de buitenschuur hoeven om wat op te halen.

Zo fijn! Eindelijk plek voor al mijn dozen, nu hoef ik niet meer elke keer naar zolder. 3 deurtjes voor gereedschap wat we veel gebruiken en achter de onderste deurtjes zit al het verf. Dit stond allemaal in de buitenschuur maar daar vriest het in de winter dus dit is veel beter voor de kwaliteit van het verf.

Na het verven van de plinten mocht ik dan eindelijk na 8 maanden klussen de winkel in gaan richten. Anton sloot voor mij nog al het schakelmateriaal aan van De Oude Schakelaar ( hierover in een volgende blog meer) En de ruimte werd knusser en knusser.

We zijn beide ontzettend blij met het eindresultaat. Ik heb mijn eigen warme ruimte waar ik alles kwijt kan, waar ik klanten kan ontvangen wat al regelmatig gebeurd en het gezin heeft de woonkamer terug ๐Ÿ˜‰

Ontzettend leuk dat jullie allemaal elke keer zo enthousiast op elke blog reageren! Heel fijn om te horen!