We wonen hier inmiddels 2 jaar, er is al een hoop veranderd maar er moet ook nog een hoop. Zo willen we eerst beneden alles bewoonbaar maken, dit houd in alle ruimtes van plafond tot vloer strippen, goed isoleren, zorgen voor meer licht en een logische loop/leef route. Boven moet ook genoeg gebeuren, vooral het vlies behang vind ik vreselijk maar beneden heeft prioriteit. Daarom hebben we boven eerst licht aangepast naar onze smaak, in deze blog laat ik jullie zien wat ik met mijn kantoor heb gedaan.

De vorige bewoners gebruikten deze ruimte als logeerkamer. De ruimte was leeg dus ik kon in 1 keer beginnen. Nu kun je denken, dat is toch normaal als je een huis koopt, nou niets is minder waar, we hebben heel veel spullen nog moeten weggooien en naar de stort moeten brengen. Ik begon met een wit blank canvas. De radiator onder het raam deel ik met de kamer van Gijs. Echt een hele rare constructie wat we uiteindelijk ook willen aanpakken. De hele ombouw heb ik als eerste verwijderd. Daarna mijn meubels er in geplaatst maar dit voelde erg kaal.

Ook miste ik een kast voor alle spullen van klanten die opsparen in mijn webshop en instagram shop ( Serviesenbrocante en Tweedesans) Dus ik besloot zelf een kast te bouwen van hout wat we nog hadden liggen.

Perfect, maar ik wist dat ik het niet zo netjes kon houden en het was nog steeds erg kil allemaal. Ik vroeg mama om van vintage stof een gordijn te naaien voor er voor en koos de kleuren voor de muur en het houtwerk uit bij de kleur van het gordijn.

Voor de kast/ planken koost ik voor een terra achtige kleur, en voor de muur de kleur croissant, die had ik nog liggen en ik hou er van om restjes op te maken/ niet altijd direct wat nieuws te kopen. Ik legde een vintage kleed op de grond en de ruimte voelde direct al veel gezelliger. Nu de andere kant nog. Mijn tafel deed nog prima dienst en op mijn panton stoel legde ik een linnen kusssen. Aan de muur kwamen vintage lijstjes, knutsels van de kinderen en van mij.

Tevreden met hoe het nu eerst is geworden. Als we de bovenverdieping gaan aanpakken wil ik het liefst graag gewoon gestucte muren en krijgt waarschijnlijk al het houtwerk (deuren, kozijnen, plafonds) een kleurtje maar voor nu is het goed. Een rustige basis met fijne herinneringen van de kindjes, opa of uitstapjes.