In ons huis zitten twee badkamers. Beneden een badkamer in koude blauw, wit en grijstinten met een wastafel, toilet, douche en vreemd blok. Veel te klein voor ons vieren dus deze zal ook worden aangepakt. Boven hebben we een enorme ruime badkamer met twee wasbakken, toilet en bad, ook deze was met kille tinten en een heel vreemd sedum behang. Aangezien we beneden een grote badkamer willen realiseren word deze badkamer tegen die tijd wasruimte en apart toilet. Ik vond het echt een vreselijke badkamer, maar ivm andere functie tzt en nu maar 1x per week in gebruik mocht het niet teveel kosten.

Dus mijn plan was om het sedum behang en blauwe muren wit te verven. De vloer, een of andere vage laminaat vloer moest er sowieso uit ivm lekkage naar mijn winkel er onder. Ik wist al dat de mooie houten vloer zou doorlopen er onder.

Na tijden zoeken vond ik op marktplaats nog 2 deuren voor boven zodat alle deuren in de overloop hetzelfde zouden zijn. Anton plaatste de deur en ik krabde hem kaal. Het behang verven bleek geen succes, na 3 lagen omdat het niet dekte werd het behang te zwaar en viel het er af. Dus toen mocht ik de muren opknappen en opnieuw verven. Ook de blauwe muren pakten niet, als ik rolde trok ik het er zo weer af. De badkamer werd dus niet even een snel klusje tussendoor.

De vloer zag er gelukkig nog wel goed uit, ik heb 4 of 4 keer gekit rondom het bad om het lekdicht te krijgen. Dit moest heel goed want anders zouden we later vocht in de isolatie van het winkel plafond krijgen. Ik verfde een gedeelte van de muren in Sandstone beige van de Karwei en voor de andere muren gebruikte in Setting Plaster van Farrow and Ball.

Maar dan had je nog steeds die vreselijke tegels. Aangezien we de badkamer toch niet intensief gebruiken besloot ik aan de gang te gaan met de tegelverf van Histor, gemengd in de kleur Setting plaster. Vanaf de eerste streep verf was ik al blij. Wat een enorm verschil! Nu een jaar verder laat er een klein stukje los bij het bad. Niet noemenswaardig maar wanneer je je tegels wel intensief gebruikt zou ik het zelf niet aandurven denk ik. Na drie spuitbussen goud had ik de goede goud gevonden voor op de antieke spiegels die de vorige bewoners helaas al een keer zwart hadden geverfd.

Uiteindelijk vond ik het wasmeubel ook niet mooi in de kleur hout, dus eerst in de grondverf(zie foto) en dan ook in de kleur Setting plaster. En toen mocht eindelijk het leuke werk beginnen, inrichten. Sommige van jullie zullen de foto;s misschien al herkennen van mijn interieur shoot voor Jeanne D’arc Living Magazine.

Kast van Connie, via marktplaats
Varken – Tuinkamer Hoogezand
Manden in en op de kast – Jysk
Kleed – Tweedesans
Handdoeken – Voordeeltextiel
Lantaarns – Household Hardware
Overig– Servies en Brocante & Tweedesans