We willen de hele bovenverdieping aanpakken tzt maar eerst in beneden aan de beurt. Toch wilden we wel dat de kindjes zich direct thuis zouden voelen in ons nieuwe huis dus die hebben we als eerste aangepakt. Misschien hebben jullie de foto’s al gezien in de Jeanne D’arc Living Magazine waar ik voor werk maar toch wil ik het hier ook even delen.

Gijs zijn kamer was bij de vorige bewoners ook van een jongen maar het thema was meer auto’s, vrachtwagens etc. Niet echt mijn smaak. Ze lieten ook een berg zooi achter, kapot bed, kapotte auto garage, erg vervelend. Tijd om het aan te pakken, we vroegen Gijs wat hij voor kamer wilde, en gelukkig koos hij voor een thema waar ik wel wat mee kan, namelijk Dino’s.

Het zoeken kon beginnen, ik ben niet zo van de herhalende patroon behangetjes, vind het al snel te druk ogen. Maar Gijs wilde graag grote dino’s op zijn kamer. We besloten dit zelf te regelen. We leenden een beamer en zochten een mooie afbeelding uit. Nu denk je zo gepiept. Maar op het behang wat er op zat zaten bubbeltjes, en daar op tekenen zou niet mooi zijn, dus dat moest er eerst even af.. even, je voelt hem waarschijnlijk al aankomen,

Het behang ging er lastig af en ook hadden de vorige bewoners de gipsplaten niet mooi op maat om de balken gemaakt. Om alle balken moest ik alles opvullen en afwerken met snel stuc. Pas daarna kon er glad nieuw behang op.

Gelukkig draaien wij onze hand daar niet voor om, en Gijs mocht een paar nachtjes langer logeren bij Tess op de kamer. Groot feest natuurlijk. Toen kon Anton beginnen met de grote Dino.

Anton is een heel weekend aan het tekenen geweest, dit was iets meer werk als gedacht. Daarna mocht Gijs bij de bouwmarkt zelf een kleur uitkiezen, grote gok van mij maar ik durfde het aan. Gelukkig koos hij voor een hele mooie matte/ gedempte groen.

Ook het raampje moest geverfd worden want die was niet meer netjes, en de plinten waren vergeeld. Daarna kon het leuke gedeelte beginnen. Stylen!

Ik verfde de deur nog even schoolbord verf zwart zodat hij er op kan kleuren. De kast komt uit Tess haar oude kamer in Siddeburen, het kleed is geloof ik online besteld, het bed komt van Verroest in Groningen. De grote dino knuffel is van H&M , poster met dinos is te koop bij Kinderwonderland Het dekbedovertrek is van Wehkamp maar in deze maat helaas uitverkocht. De oude spullen zoals de koffer, tafeltje, opstapje etc komen uit mijn winkel Servies en Brocante

Inmiddels geniet hij nu al 2 jaar van deze kamer, we hebben wel wat dingetjes aangepast, stoeltje bij zijn bureau gekocht, een grote zwarte kist voor speelgoed en een jute kleed in het bruin voor iets meer warmte. Ik wil onder het schuine gedeelte nog graag een kast van underlayment net als Anton bij Tess heeft gemaakt, maar dat viel uiteindelijk wel wat prijzig uit. Dat resultaat laat ik jullie de volgende keer zien.