Dat is alweer even gelegen. Ik loop flink achter, we zitten alweer in het nieuwe jaar.

We waren de vorige keer gestopt bij het maken van het aanrecht, nu komt de blog met klussen met veel impact op de ruimte. Eerst begonnen we met tegelen. Eindelijk, ik had hier echt naar uitgekeken. De tegels komen van De Huischkamer in Lemmer. Enorm tevreden met onze samenwerking en hun hulp. Ik wilde graag een andere kleur als ze in de collectie hadden en ook wilde ik graag 5×20 cm ipv 5x15cm en ook dat was mogelijk. Uiteindelijk komt het er dus op neer dat we onze eigen ontworpen tegel hebben. Wie kan dat zeggen.

Super leuk om te doen, ik kon het na een start van Anton gewoon zelf. Wel heeft hij alle tegels geslepen, vond die machine net even te eng haha. Ook maakte hij nog legplanken voor in het nisje. We konden tegelen tot het laatste kastje en daarna moesten we eerst verder met het verwijderen van de oude pui.

Alles voorbereiden, nieuwe pui in de menie. Bakstenen uit de gevel met stempels zodat de bovengevel op plek zou blijven, nieuwe ligger in de menie. En toen was de dag, gelukkig kregen we hulp van een vriend die echt absurd sterk is want dat hadden we met zijn tweeën niet gered.

Het ging veel vlugger dan verwacht, iedere keer kwam er weer iemand anders lang om de latei, ligger etc te helpen omhoog te tillen. En toen kon de pui er in.

Wat een ander gezicht, ik moest in het begin heel erg wennen aan dat er minder glas en meer lijstwerk was, maar de sfeer was direct zoveel beter. Volgende keer gaan we weer verder 😉 Bedankt alvast als je een reactie achter laat!