Eigenlijk dezelfde inleiding als bij Gijs zijn kamer: We willen de hele bovenverdieping aanpakken tzt maar eerst in beneden aan de beurt. Toch wilden we wel dat de kindjes zich direct thuis zouden voelen in ons nieuwe huis dus die hebben we als eerste aangepakt. Misschien hebben jullie de foto’s al gezien in de Jeanne D’arc Living Magazine waar ik voor werk maar toch wil ik het hier ook even delen.

Tess haar vorige kamer was een beetje gipsy achtig, donkere kleuren met roze, een klein gezellig hokje, voelde altijd een beetje alsof je een bedstede in stapte. Ze ging er in het nieuwe huis erg op voor uit qua ruimte. Toen we er kwamen wonen was het niet onze smaak, de dochter van de vorige bewoners hield van stickers en nagellak dus eerst een grote schoonmaak.

Direct een nieuw verduisterend dakraam gordijn er in gemaakt en de oude verwijderd. Het stoffen Pip muurtje wilde ik verwijderen zodat ze meer ruimte kreeg maar Tess wilde het hoekje graag zo houden dus besloten we om de stof te verwijderen en het muurtje op te knappen. Het muurtje bleek in zo’n slechte staat (scheef gebouwd etc) dat we deze helemaal verwijderd hebben en opnieuw opgebouwd en laten stuccen.

We bouwden ook een oud kozijntje in zodat er iets meer licht in het hoekje kwam, daarnaast word het zomers heel warm op haar kamer dus het kozijn helpt nog iets met ventileren. Nadat de stuccer was geweest en ik het dakraam ook wit verfde zag het er al heel anders uit.

Anton maakte een nieuw kozijn en vensterbankje aan haar slaap kant voor wat leuke dingetjes. Ook Tess mocht zelf de kleuren voor haar kamer kiezen. Op de foto lijkt het wat licht maar het is een hele mooie oud warm roze kleur. De andere muur moest goud worden, ik verfde hem eerst met een bruine verf wat ik nog had staan zodat hij niet te licht zou uitvallen. Anton maakte overal dezelfde mooie hoge plinten en ook die zette ik in de verf.

Ik vond de rest van de kamer nog te wit dus aan de andere zijde verfde ik een cirkel op de muur met de kleur Terra die ik nog had staan van mijn kantoor. Ik verfde hem expres niet dekkend want na de eerste keer riep Tess al dat het net een maan was en dat hij zo moest blijven. Ook verfde ik in het nisje waar haar bed staat de balken en plafond roze mee. Zo werd het weer een gezellig hoekje.

We hadden naast een brocante kledingkast (mijn eerste brocante meubelstuk) nog ruimte te kort voor haar knutselspullen en beddengoed etc. Ik had op Pinterest een idee gevonden voor een kastenwand onder het schuine stuk. We dachten dit goedkoop te kunnen maken door het hout van hun bed uit Siddeburen te gebruiken maar uiteindelijk werd dit nog een duur grapje door het schuif systeem van de deurtjes. Wel willen we dit op Gijs zijn kamer ook nog graag realiseren. Ik verfde de binnenkant in dezelfde kleur roze mee als in het nisje waar haar bed staat, dit om kosten te besparen en om eenheid in de kamer te krijgen.

Het is zo fijn dat wat ik bedenk Anton kan maken. Dit was precies het idee. En perfect voor alle extra dingen, We zijn allemaal heel blij geworden met Tess haar kamer. Het is een gezellig plekje geworden waar ze leuk kan spelen met vriendinnen totdat we boven gaan verbouwen.

Het leuke vind ik ook dat ik nog kan switchen met haar meubels. Haar bureautje past ook tegen het wandje met het raampje en zomers als het lang warm is wissel ik het bed en kast om zodat ze vlakbij het dakraam kan slapen.

Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achterlaat! 🙂