Grootse plannen hebben we met dit huis. Maar naarmate je er woont veranderen die plannen ook weer. Je komt er achter waar je het meeste leeft, wat wel handig en niet. Zo vind ik het heel slim ( wel moeilijk) om eerst een jaar in een huis te wonen en te voelen voordat je aan grote projecten begint. Zo is ons plan voor de keuken al een paar keer veranderd maar sinds een tijdje zijn we er over uit. Mijn keuken verhalen zal ik over een paar blogs moeten verspreiden want het is veel werk en het kost ook veel tijd. Hierbij dus deel 1. Hoe we hier kwamen, en wat we direct aangepakt hebben.

De voor situatie zie je hierboven. Aanrecht ziet er prima uit en werkte ook wel voor de time beeing maar is wel echt aan vervanging toe, wanneer je een deurtje open doet gaat er een lade erboven mee open, de vaatwasser is af, de afvoer zit constant verstopt en de kraan lekt. Maar het had lelijker gekund toch? We besloten direct het hoekje aanrecht rechts op de foto er uit te slopen zodat onze koelkast hier kon staan.

Kastjes weg, papa maakte een “nieuw” kastje in de hoek en na het verwijderen van de tegeltjes aan de muur stucte Anton voor het eerst in zijn leven een muurtje.

Daarna werden alle muren gewit en legden we een tijdelijk ander vloertje. Deze tegelvloer vond ik heel kil ogen en je zag er alles op. Ook plaatste Anton een originele deur van het huis terug in de keuken, aangezien er om de hoek direct een zijdeur naar buiten zit scheelde dit heel veel warmte.

Andere rieten gordijnen gaven ook al meer warmte dan de grijze van hun en de kleine witte tafel uit Siddeburen werd een iets groter houten exemplaar tot we onze droomtafel tegen zouden komen. De deur werd netjes geverfd en er werd goed oud glas ingezet.

De oude bakkerskast uit ons vorige huis afgekrabt, de keuken had meer hout nodig om warmer te lijken, meer kleur in de keuken door roze toe te voegen en de tafel gevonden die we zochten.

Zelfgemaakte lampen boven de tafel en toen de keuken af voelde hadden we het toe aan de grote verbouwing 😉 dat betekende dus slopen.

In eerste instantie zou de muur achter het aanrecht er uit voor een grote woonkeuken, maar dan zou ik geen plek meer hebben voor mijn winkel en zouden we een hele grote 4 kante keuken krijgen, veel lopen dus van kast naar aanrecht op zit plek. Daarom besloten we om de muren tussen de keuken en de gang en de gang en de woonkamer er uit te breken. De woonkamer bestaat uit een grote ruimte aan de voorkant van het huis en een tussenkamer die we nooit gebruikten, alleen zorgde voor heel veel extra lopen van de bank naar de keuken. Hier zal ik volgende keer nog wat van laten zien. Om te zien of de muren er zomaar uit konden zonder draag constructie moest in de keuken, de gang en de achterkamer een baan plafond eruit. Dus alles weer in dozen en slopen maar.

Foto 1 de gang met links achter de muur de woonkamer/achterkamer en rechts de keuken
foto 2 de achterkamer
foto 3 de keuken

Volgende keer laat ik jullie zien hoe ver we inmiddels zijn. Ik zou het heel leuk vinden als je een reactie achterlaat!