Er is al weer heel veel gebeurd sinds mijn laatste blog. Ik probeer echt wat vaker een blog te schrijven maar er gaat zo ontzettend veel werk in zitten en bij minimale reacties is de lol er dan een beetje af. Maar voor ons zelf is dit later ook leuk om terug te lezen dus ik zet door 😉

We waren gebleven bij het keukeneiland halen, die stond op zijn plek, met inductie en spoelbak. Maar dan ben je er natuurlijk nog niet, dacht ik dat elektra lang duurde, waterleidingen verleggen duurt ook lang kan ik je zeggen 😉

Maar eerst haalden we een “nieuwe” vloer. Ik wilde heel graag weer een houten vloer, we wilden graag aan de bestaande vloer aanleggen maar wilden ook planken over de hele breedte. Na een jaar zoeken op mp begon de tijd te dringen en kozen we voor wel planken over de hele breedte maar een deel van de originele vloer verwijderen omdat het zo’n lastige maat was. We huurden een bus, zorgden voor oppas en gingen bij de verkopers thuis eerst de vloer er uithalen. We waren beiden gesloopt, om in 1 dag heel wat km’s te rijden, een vloer te verwijderen ( op 4 meter inkorten ter plaatse) vloer inladen, vloer thuis weer uitladen (meer als 40m2) en de huurbus weer terug brengen met snikheet weer is geen aanrader 😉

We haalden onze vloer er voor een deel uit, ik vond op MP in het dorp genoeg isolatie voor laatste stuk vloer en het plafond in de keuken en Anton maakte rasters van oude balken die we gratis het dorp konden halen. De radiator moest er af, leidingen werden omgelegd door de muren en kruipruimte want we wilden absoluut geen leidingen meer over de muren hebben en begonnen met het leggen in de vroegere achterkamer en de vroegere gang

Daarna werd het lastiger, er moest een nieuwe waterafvoer door het beton geboord omdat de vorige afvoer veel te klein was en uitkwam op het hwa. Dat wilden wij natuurlijk anders na de verstopping. Dus kwam er een bedrijf langs om dit te doen. Voor ons namelijk uren boorwerk, voor hem een half uurtje.

Daarna kon Anton beginnen aan waterleidingen leggen, nog nooit gedaan dus allemaal uitproberen en uitvogelen. Ook stroom en water banen frezen in de muren ( ja weeer alles onder het stof en gruis)

Maar na dagen ergens een lekkage, is alles gelukt en hebben we koud en warm water, zoals je ziet op de foto waren we heel blij. Er zat namelijk een beetje druk op de ketel omdat we alle 4 onze verjaardagen gingen vieren en we de hele vloer er voor die tijd in wilden hebben zodat er niemand per ongeluk tegen de buizen aan zou stoten en we weer lekkage zouden hebben.

Tussendoor vond ik nog een hele grote partij hout op marktplaats, dit keer voor het plafond in de keuken. We willen tussen de balken isoleren en dan weer oude planken er tegen aan alsof je nog tegen de oude vloerdelen van boven aan kijkt. Dit betekende weer een aantal ritjes met de aanhanger.

Daarna konden we eindelijk door met de oude vloer doorleggen, wat betekende eilanden weer los van elkaar, op blokjes en elk m2 vullen met een frame van balken, isolatie en dan vloerplanken. Maar het was teamwork, ik zocht de planken uit, Anton maakte het frame vast, ik maakte isolatie op maat en deed het er tussen en samen legden we de vloerplanken.

Toen lag gelukkig de hele vloer voor ons grote verjaardagsfeest. Wat maakte dat al een verschil, dat je niet meer de drie originele ruimtes op de vloer zag maar het al veel meer 1 ruimte voelde. Ondertussen werkten we verder aan het isoleren van de buitenmuur en komen er steeds meer bestelde spullen binnen voor de keuken. Ik vond eindelijk de tegels van mijn dromen, we lieten zelf een kleur maken en kozen een andere maat als de standaard maat. Maar over de tegels later een aparte blog. De Jielde lampjes voor aan de wand kwamen binnen, ik vond een koperkleurige kokend water kraan op mp voor een spotprijsje en toen de tegels binnen waren kon ik ook gaan focussen op kleuren. Maar daar over later meer. Ik zou het heel erg waarderen als je een reactie achter laat!