Een nieuwe blog, ik vind het leuk om jullie gedurende verbouwing mee te nemen. Wij kochten dit huis December 2019, ik wilde net als bij ons vorige huis graag weer een ruimte voor mijn spullen. Daar vooral nog brocante nu wat meer vintage. Misschien als de tijd weer wat veranderd en we weer naar Frankrijk mogen veranderd dat weer en word het weer meer 50/50.

Deze ruimte in huis was de meest handige plek voor de winkel. Achterin het huis zit een interne garage, niet geïsoleerd en behoorlijk viezig maar ik zag de mogelijkheden. Er was alleen wel veel werk te doen. Inmiddels hebben we wat ervaring met klussen maar door te kort aan ervaring op bepaalde klus werkzaamheden zoals beton storten, of een dorpel (dat kan niet als het vriest 😉 ) duurde de verbouwing een paar (4!) maanden langer dan gepland.

Eerst moest de ruimte leeg. Ik zal jullie even wat voor foto’s laten zien.

Dit is niet de manier hoe je gasten wilt ontvangen. Ook trok de kou uit de kierende kanteldeur en kapotte raampjes zo naar boven onze slaapkamer in. Er moest dus geïsoleerd worden. Ons eerste plan was de kanteldeur vervangen en het plafond isoleren, hou dat even in je achterhoofd.

We begonnen met het ontwerpen van nieuwe deuren. Wat wilden we, hoe moest het er uit komen te zien. Ik wilde graag meer glas maar wel zo dat klanten niet de hele winkel in konden kijken of mensen vanaf buitenaf altijd mijn winkel in. Ik wilde graag een beetje privacy houden. We besloten om deuren te ontwerpen in hetzelfde model als de originele deuren van ons huis. Dus 2 panelen onder en drie glaasjes boven per deur.

Elektra aanleggen. Ik wilde van 1 lampje naar drie lampjes en veel meer stopcontacten

Ik deed ondertussen kleine klusjes tussendoor, balken alvast in de grond zetten, de goede kleur uitkiezen voor het plafond. Onder de trap in onze kast had ik een hele mooie groen gevonden die ik al op meerdere plekken in ons huis was tegengekomen. Dus verfmeter geleend en verf besteld.

Het isoleren van het plafond is altijd veel werk, scheve balken, leidingen die je moet uitsnijden. Niet mijn favoriete klusje zeg maar. Vooral dat bovenhands is niet fijn. Daarna alle naden dicht purren, al die zooi in je bakkes 😉

Rechts: Als je dan toch bezig bent, moet je het ook maar direct goed doen. Dus dit trapje moest er uit want anders had je een koude brug. Allemaal van die extra klusjes die je van te voren niet bedenkt omdat dingen achter lopen of omdat je extra moet of wilt doen.

Na maanden wachten was het eindelijk voorjaar en kon er een dorpel onder de nieuwe deuren worden gestort.

Nadat de dorpel droog was kon er isolatie worden gelegd. Dat is ook een dingetje, nog nooit gedaan, wel vloeren van onderen isoleren met pirplaten daar zijn we inmiddels ervaringsdeskundigen in. Maar beton storten was toch wel even weer een stapje verder. Folie, isolatie, betongaas met wat die dingetjes en dan beton storten.

Vele handen maken licht werk, en het lag er zo in. Met hulp van mijn vader, schoonvader en zwager was het zo gedaan. En dan, moet je weer wachten 😉

En dan de volgende lagen. Ondervloer en we kochten in de buurt een hele mooie oude plankenvloer. Precies wat ik in mijn hoofd had. Fijn als je omgeving je een beetje kent en op belt of je nog ergens belang bij hebt 😉

En dan lijkt het al heel anders! Maar als je denkt, nou muurtjes stucen en verven en klaar.. Nee think again! Anton wilde ook graag de buitenmuren toch geisoleerd hebben, anders had al die andere isolatie ja geen zin. Okeee again isoleren.

Ondertussen had ik nog een houten vloer gevonden, dit maal voor het plafond. Ik hou niet van gipsplaten er tussen maar wilde het idee wekken of je tegen de oude bovenvloer aan kijkt. Dat betekende heel heel heel veel meters aan hout in de eerste 3 lagen verf zetten. Eerst 2x grondverf, en 1 laag dekkende verf, dan aan het plafond maken, plamuren, schuren, kitten en nog een keer verven 😉 Ik heb Anton nog niet verteld dat ik dit ook in de keuken en woonkamer wil, waar het plafond drie keer zo groot is als dit plafond haha. Rechts: ook het tweede muurtje kreeg pirplaten, pur, folie en hout.

Langzaam kreeg ik voor ogen hoe het zou worden,
Plafond plamuren, schuren en kitten

En als allerlaatste voor nu, de vloer beschermen want de stukadoor komt! Maar dit is voor een volgende blog, jullie zijn inmiddels vast wel uitgelezen en gekeken. Nu ik het allemaal zie denk ik wat een enorme klus, en dit moet nog in alle andere ruimtes in ons huis, heeelp! haha. Komt goed, niet te snel willen en genoeg opladen tussendoor.